Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΕΟΦ: ROTARIX-ROTATEQ

Rotarix- Rotateq: Εμβόλια που περιέχουν ροταϊούς

Σε συνέχεια της προηγούμενης ενημέρωσης που αφορούσε στο φαρμακευτικό ανοσολογικό προϊόν-εμβόλιο Rotarix -Κόνις και διαλύτης για πόσιμο εναιώρημα της εταιρείας GlaxoSmithKline Biologicals, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων γνωρίζει στους Επαγγελματίες Υγείας και ιδιαίτερα στους Παιδιάτρους ότι μετά τα νεώτερα δεδομένα από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και του FDA των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής σε σχέση με τα από του στόματος εμβόλια που περιέχουν ροταϊούς (Rotarix και RotaTeq):
Ανακαλεί τη σύσταση για μη χρήση του Rotarix μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και του FDA των Ηνωμένων Πολιτειών ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ασφαλείας από τη χρήση των δύο εμβολίων Rotarix και RotaTeq.
Υπενθυμίζουμε ότι τα εμβόλια αυτά δίνονται από του στόματος για παιδιά 6 μηνών και μεγαλύτερα για προστασία από γαστρεντερίτιδα (διάρροια και εμετός) λόγω λοίμωξης από ροταϊό.Και στα δύο εμβόλια βρέθηκαν τμήματα DNA των ιών χοίρειας προέλευσης PCV (PCV-1 στο Rotarix και PCV-1 και PCV2 στο RotaTeq). Αυτοί οι ιοί είναι γνωστό ότι δεν προκαλούν λοίμωξη ή ασθένεια στον άνθρωπο. Το θέμα αφορά σε θέματα ποιότητας κατά την παραγωγική διαδικασία
Η μέχρι σήμερα αξιολόγηση από τις επιστημονικές επιτροπές δείχνει ότι τα εμβόλια παραμένουν ασφαλή για χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου